falgars
Hostal Rural Falgars Benvinguts a l'Hostal Rural Falgars

L'entorn: La serra de Catllaràs

Passejant tant pels senders de gran o petit recorregut com per la Xarxa de camins de l'Alt Berguedà (www.altbergueda.cat), alhora que ensopegueu amb les restes d'explotacions de carbó testimonis del passat miner de la zona, podreu trobar i gaudir també, segons l'època de l'any, d'un ampli ventall de fauna i espécies botàniques de gran interès. És el Catllaràs, hàbitat de senglars, cabirols i cèrvols, on la seva brama espectacular pels vols de setembre i octubre fan encara més màgica l'estada. I a la tardor, per descomptat, a més de sentir-vos aclaparats pel color dels boscos de faig, avellaner i pi roig recordeu que som terra de bolets: rovellons, camagrocs i llenegues us esperen.

Hostal falgars

Activitats al Catllaràs

A part d'assaborir el temps, no podeu marxar sense fer la Volta al Catllaràs, un itinerari que us conduirà a través de la natura i la història, a indrets com Joc de Pilota, on els enginyers anglesos que treballaren a la construcció del telefèric que transportava el carbó fins la fàbrica de ciment de l'Asland (la primera de l'estat espanyol, principis del 1900) van ensenyar a jugar a futbol als poblatans de l'època; passant per la residència d'aquests enginyers, el Xalet del Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí i fins al punt més emblemàtic d'aquesta caminada, el mirador del Roc de la Lluna, des d'on contemplareu tota la serralada del Cadí.

Si sou amants de la fotografia, teniu un repte primaverenc: trobar i captar la floració de les orquídies, entre les quals una de les més singulars, les Sabatetes de la Mare de Déu, i ja més cap a l'estiu, la magnífica Flor de Neu, l'Edelweiss.